Over Circq

sample doos circulaire bouwproducten
Onze visie

Circulaire producten:
niet duurder
wel duurzamer

Circq pioniert in de circulaire afbouw. Duurzaam ondernemen is juíst in de bouwsector een pad vol onontgonnen mogelijkheden. Met onze circulaire producten willen we de sector de mogelijkheid bieden om duurzame keuzes te maken, zonder dat het meer hoeft te kosten.

Onze producten hebben een milieucertificaat en enkele producten zelfs een volledige LCA met registratie in de Nationale Milieudatabase (Categorie 1 productkaart). Zo kunnen we ook echt aantonen wat de milieubesparing is, bijvoorbeeld in minder CO2 uitstoot. Ook staan onze producten in de Milieulijst van de RVO zodat ze meetellen in de MIA en/of VAMIL subsidieregeling.

Circq wil de grote en betrouwbare aanbieder worden in circulaire afbouwproducten. De komende jaren zullen we ons focussen op het aangaan van partnerschappen, het uitbreiden van het aanbod en stroomlijnen van de distributieprocessen.

Onze diensten

Wat doen we

Materiaal innemen

Wij ontzorgen sloopaannemers in het retour nemen van materialen. We verstrekken pallets en verpakkingsmateriaal, komen de materialen gratis ophalen én geven in sommige gevallen een vergoeding ervoor. De sloper ontvangt van ons een certificaat met daarop de bespaarde CO2.

Bewerking en opslag

In ons centrale magazijn slaan we de ingenomen materialen op en keuren ze. Veelal hebben de producten een bewerking nodig waarna ze er weer als nieuw uitzien. Toch zijn de in de basis volledig circulair. We garanderen de juiste kwaliteit en er is altijd voldoende voorraad. Ook voor grote projecten.

Verkoop

Wij leveren onze circulaire afbouwproducten met een duidelijke prijsstelling. Ook vinden we dat circulaire producten niet duurder mogen zijn dan nieuwe. Wil jij ook onze producten in het assortiment voeren, neem contact op.

Circq draagt bij aan 3 SDG's

De SDG's (Sustainable Development Goals) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De doelen zijn afgesproken door alle 196 landen binnen de Verenigde Naties.
12. Verantwoorde consumptie en productie

Circq stimuleert hergebruik. Eén van de duurzaamst mogelijke werkwijzen.

13. Klimaatactie

Circq levert een bijdrage aan de CO2 en stikstof reductie. – minder productie van nieuwe materialen – minder afvalverwerking – minder transportbewegingen

17. Partnerschap om de doelen te bereiken

Om de circulaire doelen te behalen zijn samenwerkingen essentieel. Circq werkt samen met 23 partners en dat aantal groeit nog steeds.

Onze partners

Niet alleen met onze circulaire producten willen we van betekenis zijn, maar ook in de samenwerkingen die we aangaan. We onderzoeken continu de behoeftes bij onze leveranciers, afnemers en andere partners. We komen graag in contact met partijen die mee willen denken in het toepassen van circulaire afbouwproducten!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op voor samenwerking!