Circulaire houten wandpanelen
Gemaakt van sloophout en gemonteerd op felt gemaakt van gerecyclede pet-flessen.
- Mooi design, akoestische absorptie én hergebruikte materialen
- Verkrijgbaar in 3 verschillende motieven
- Gemaakt van echt circulair hout met FSC keurmerk
- Het pet-flet bestaat uit minimaal 60% recycled plastic
- Mogelijkheid om brandwerend te behandelen in klasse B
Een duurzame eye catcher
Circulaire houten wandpanelen
De circulaire wandpanelen zien er niet alleen gaaf uit, ze zijn ook makkelijk te monteren. Met gebruik van donkere schroeven zijn ze direct op de ondergrond, bijvoorbeeld gips te monteren. De standaardmaat is 60x240 cm, overige maten zijn op aanvraag. Ook de kleur van het pet-felt en hout is in overleg in diverse kleuren te verkrijgen.
Duurzaam & functioneel
Met de circulaire wandpanelen laten we zien dat duurzaamheid en functionaliteit hand in hand gaan. De panelen worden prefab geleverd. De productie wordt gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo leveren we een bijdrage aan SROI-doelstellingen. We produceren de panelen in opdracht, dus hou rekening met een levertijd van 4-6 weken.
Verkoop & distributie
Net als alle andere producten, leveren we de circulaire wandpanelen via de bekende groothandels. We denken natuurlijk wel graag mee op projectniveau. Heb je vragen over de maatvoering of specifieke kleuren? Neem gerust contact met ons op. Ook als je een heel ander idee of ontwerp hebt, denken we graag mee. Misschien wordt het wel een nieuw product in het assortiment van Circq.
Vragen over circulair bouwmateriaal
1. Is mijn sloop materiaal geschikt voor hergebruik?
De materialen die we innemen zijn: plafondpanelen, gipsplaten, isolatiemateriaal, akoestische panelen, gelaagd glas, ontspijkerd hout en ophangbeugels. Lees meer over ons inkoopproces op de pagina Inkoop.
2. Hoe kan ik mijn sloopmateriaal af laten voeren?
Wij leveren de pallets en verpakkingsmateriaal om het netjes van de locatie te kunnen afvoeren. Alles wat nodig is om de materialen netjes van de locatie te halen. En als je klaart bent, komen we het weer ophalen. Transport regelen wij. Lees meer over ons inkoopproces op de pagina Inkoop
3. Voldoen circulaire plafondpanelen aan kwaliteits- en veiligheidseisen?
Hergebruik is veel duurzamer dan recyclen. Je bespaart namelijk het milieubelastende productieproces. Zo dragen onze producten bij aan een betere milieuscore voor gebouwen, de MPG. Lees meer op de pagina Duurzaamheid.
4. Waarom zou ik gebruikmaken van circulaire producten?
Als schakel in de bouwketen kun je jouw klanten ecologisch verantwoorde opties bieden, naast het reguliere aanbod, voor dezelfde prijs. Je bouwt dus letterlijk mee aan een betere wereld. Zelf zijn wij ook bewust bezig met sociaal ondernemen. Lees meer op de pagina Sociaal Ondernemen
5. Ik wil circulaire bouwmaterialen opnemen in mijn aanbod. Kunnen we samenwerken?
Jazeker! We breiden graag onze samenwerkingen uit met aannemers, onderaannemers, architecten en adviesbureaus. Neem contact met ons op om te praten over de opties voor jouw bedrijf.
6. Kan ik als particulier ook circulaire producten kopen?
Wij leveren aan gespecialiseerde groothandels. Voor informatie over verkoop en contactgegevens van verkooppunten zie de pagina Verkoop.
7. Zijn de plafondpanelen akoestisch getest?
Circq heeft haar producten in het akoestisch laboratorium van Peutz laten testen. Bij het aanbrengen van het akoestische vlies vindt er een klein (-5%) verlies plaats op de originele akoestische waarde. Lees meer op de pagina Certificering.
8. Hoe snel kan ik materialen laten afvoeren?
Als je ons belt of een berichtje stuurt, kunnen we soms al de volgende dag de pallets en verpakkingsmateriaal leveren. Dat geldt ook voor het ophalen. Lees meer op de pagina Inkoop.
9. Kunnen jullie de besparing op CO2 ook aantonen?
Ja, dat kunnen we! Veel van onze producten hebben een milieucertificaat, een LCA. Dat is een officieel document waarin onder andere de CO2 uitstoot is berekend. Zo kunnen we aantonen dat de besparing op CO2 impact ten opzichte van een nieuw product vaak meer dan 70% is.
10. Kan ik mijn eigen vrijgekomen materialen ook zelf weer inzetten?
Voor de circulaire bouw maakt het niet uit of de materialen uit het eigen gebouw komen of uit een ander donor gebouw. Maar we begrijpen dat die wens er kan zijn. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
11. Kan Circq zelf de materialen komen demonteren?
We helpen je graag in het hergebruiken van materialen. In ons netwerk hebben we bedrijven die je kunnen helpen bij de demontage. Neem contact op voor meer informatie.
12. Waar worden de ingenomen materialen opgeslagen?
Circq heeft een groot netwerk in het oosten van Nederland. In Almelo hebben we onze centrale opslag. In de directe omgeving vinden ook de meeste bewerkingen plaats voor hout, glas, gips en plafondplaten.
13. Ik wil graag een gebouw circulair laten slopen, kunnen jullie hierin adviseren?
Circq werkt samen met veel slopers die circulair slopen in hun DNA hebben. De namen staan veelal op onze website. Op de website van VERAS, de branche vereniging van slopers, kan je meer informatie vinden over circulair slopen in Nederland.
14. Wat is de levertijd van jullie producten?
Voor producten van steenwol en gips geldt een levertijd van enkele dagen. Grotere volumes kunnen een langere levertijd hebben. Producten met hout hebben een langere levertijd, hou minimaal 6 weken aan. Neem voor meer informatie contact op.
15. Ik heb Circq producten toegepast, kan ik een certificaat met de bespaarde CO2 ontvangen?
Zeker, dat maken we graag voor je! Met dit certifcaat kan je aantonen hoeveel de besparing op CO2 is geweest. Neem contact op voor meer informatie.