Duurzaam ondernemen

Hoe duurzaam zijn we zelf?

Onze circulaire producten dragen natuurlijk al een steentje bij aan duurzaam bouwen, maar als organisatie hebben we nog wél een footprint. Met duurzaam ondernemen proberen we de impact van ons hele bedrijf op de maatschappij en milieu zo klein mogelijk te houden. Zo rijden we electrisch en hebben we eigen zonnepanelen. En voor het ophalen van de de materialen gebruiken we lege retour-vrachten.
Duurzaamheid betekent voor ons iets dat je oneindig kan doen zonder dat het schade toebrengt aan anderen of de maatschappij. Recyclen klinkt goed, maar hergebruik is véél duurzamer. Je bespaart namelijk het milieubelastende productieproces.

David van duffelen van circq met een circulaire plafondplaat

In deze leaflet lees je meer over de duurzame eigenschappen van onze circulaire bouwproducten. Zo kan ook jij duurzaam ondernemen.

Minder afval op de bouwplaats

Onze ambitie is een een verpakkingsloze bouwplaats. Om hieraan bij te dragen, maken we gebruik van eigen statiegeld pallets en gebruiken zoveel mogelijk herbruikbare verpakking voor de bescherming van de producten. Zo worden onze plafondpanelen standaard op een statiegeld pallet gestapeld en beschermd met herbruikbare hoekprofielen. Het enige afval is het beetje folie voor de stevigheid.

Milieucertificaten

Met onze milieucertificaten kunnen we aantonen dat de besparing op de CO2 uitstoot vaak meer dan 70% is in vergelijking met nieuwe producten. We proberen zoveel mogelijk van onze producten te certificeren en te registreren in de NMD (Nationale Milieu Database). Zo dragen onze producten bij aan een betere milieuscore voor gebouwen, de MPG.

Duurzaam bouwen

logo het nieuwe normaal duurzaamheidHet Nieuwe Normaal (HNN)
Circq is ambassadeur en mede-ondertekenaar van Het Nieuwe Normaal. Dit is een manifest op initiatief van het ministerie van BZK en de bouwsector. Hierin staat een eenduidige taal met haalbare én ambitieuze circulaire prestaties voor de bouwsector.
Het manifest draagt bij aan de versnelling van de transitie naar een circulaire bouweconomie door het creëren van een eenduidige taal. Het uiteindelijke doel: Nederland circulair in 2050!

Info of samenwerken?

Als je meer wilt weten over de milieucertificaten, de berekeningen voor CO2 besparingen, duurzaam bouwen of andere duurzaamheidsvragen, neem contact met ons op. Ook als je geïnteresseerd bent in samenwerking horen we het graag!

Onze partners

Niet alleen met onze circulaire producten willen we van betekenis zijn, maar ook in de samenwerkingen die we aangaan. We onderzoeken continu de behoeftes bij onze leveranciers, afnemers en andere partners. We komen graag in contact met partijen die mee willen denken in het toepassen van circulaire afbouwproducten!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op voor samenwerking!

David van Duffelen

David van Duffelen

Ik beantwoord graag je vragen!

I will be back soon

David van Duffelen
Hoi! Circq helpt graag ondernemers en overheid met circulair bouwen. Hoe kan ik jou helpen?
chat